Taaltraining Nederlands in Alkmaar

Wil je de Nederlandse taal (beter) leren beheersen? Bij El Molinero leer je heldere teksten schrijven en begrijpend lezen. Ook kun je bij ons terecht voor toetsvoorbereiding voor het hoger onderwijs en een cursus 'Dutch as a second language'.

VRAAG DIRECT EEN OFFERTE AAN

Dutch as a second language

Would you like to learn to speak Dutch? At El Molinero, we teach 'Dutch as a second language' in small groups of three to six participants. This way, we're able to give you all the individual attention you need to improve your Dutch.

NT2 - NT2-II

Beginners (A0 to A2)

This course is suitable if you do not speak Dutch or just speak a few words. You learn, among other things:

 • To use verbs in the present and past tense
 • The correct sentence structure of single sentences
 • Plural nouns
 • The use of the word 'er'

Advanced (A2 to B1)

This course is suitable when you can save yourself in Dutch when

it comes to everyday matters. You can tell who you are, go shopping, tell what work you do etc. You learn, among other things:
 • To conjugate verbs in the past tense
 • To create compound sentences
 • Extension of sentence structure
 • Verb constructions

Preparation Exam NT2-II (B1 to B2)

This course prepares you for the state exam NT2-II. At the end of this course, you are able to work and study in Dutch. You learn, among other things:

 • Listening strategies for messages on radio, TV or internet
 • Reading strategies
 • Writing formal and informal texts (letters)

WERKWOORDSPELLING

Een opfriscursus. In een workshop van 2,5 uur leer je de regels van werkwoordspelling en worden ezelsbruggetjes aangereikt om de regels tijdens het schrijven correct toe te passen.

Vraag een offerte aan

Toetsvoorbereiding Nederlands

Deze training is speciaal voor studenten in het hoger onderwijs die de taaltoets Nederlands moeten maken. In drie lessen leer je werkwoorden en zelfstandig naamwoorden correct te schrijven.

Vraag een offerte aan

Schrijven voor volwassenen

In tien lessen leer je bij El Molinero in Alkmaar de beginselen van het schrijven van een tekst. In de lessen wordt met teksten uit je eigen praktijk gewerkt. Je leert onder andere:

 • Een schrijfplan maken en gebruiken
 • Schrijven voor een specifiek publiek
 • Tekstsoorten
 • Formuleren
De training kan individueel of in groepsverband (in company) worden gevolgd.

Schrijven voor jongeren

Rond je zestiende wordt het belangrijk te weten wat je wilt. Zit

je op het vmbo, dan heb je rond die leeftijd al een studie gekozen; doe je een vwo-opleiding, dan heb je nog even respijt. Maar hoe kom je nu te weten wat je wilt? Het is dan bijzonder handig als je al een beetje weet hoe je in elkaar steekt en dus wie je bent.

Schrijven helpt

Schrijven helpt je je gedachten te structureren; het zet je brein in werking en dit levert zelfvertrouwen op. Je dwingt jezelf op te schrijven hoe je ergens over denkt, terwijl niemand zich ermee bemoeit. Hoe fijn is dat?! Schrijven helpt je jouw eigen gedachten te ordenen en te omschrijven. Als je leest wat je hebt geschreven, ga je begrijpen wat je bedoelt. Je vertelt jezelf iets over jezelf: wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dat moet je weten voor je belangrijke keuzes gaat maken die voor minimaal vier jaar zullen bepalen hoe je leven eruitziet.

De training vindt in groepsverband plaats.

Begrijpend lezen

Basisschool

Aan leerlingen van groep zeven en acht in de regio Alkmaar biedt El Molinero een training begrijpend lezen aan. Deze bestaat uit acht bijeenkomsten van 45 minuten. De training wordt georganiseerd voor kleine groepen van minimaal drie en maximaal zes deelnemers. Het is ook mogelijk de training individueel te volgen. Oefenen in begrijpend lezen is belangrijk voor basisschoolleerlingen en is een goede voorbereiding op de Cito-toets.

Voortgezet onderwijs

Succesvol leren staat of valt met begrijpend lezen. De teksten in je leerboeken moet je uiteraard begrijpen om ze te kunnen  bestuderen. Een grote woordenschat is daarbij van groot belang,
evenals de vaardigheid om de betekenis van onbekende woorden snel te achterhalen zonder steeds gebruik te moeten maken van een woordenboek. Daarnaast zijn het gebruik van de juiste leesstrategie en het herkennen van tekststructuren onmisbaar.

Je leert:

 • Leesstrategieën gebruiken
 • Tekststructuren herkennen
 • Tekstdoelen en tekststructuren achterhalen
 • Samenvattingen maken
De training wordt georganiseerd voor kleine groepen van minimaal drie en maximaal zes deelnemers. Het is bij El Molinero ook mogelijk de training individueel te volgen.

Heldere teksten


Een goede tekst wordt gelezen. Je wilt zo helder en duidelijk mogelijk schrijven wat je bedoelt, wat je mening is of wat je wilt bereiken. Er zijn verschillende mogelijkheden om een gewone tekst te veranderen in een prettig leesbare en heldere tekst.

INDIVIDUEEL EN IN GROEPSVERBAND

Tarieven


El Molinero Taaltrainingen uses the following rates: 

Individual training per hour: € 30,-*

Group course 10 lessons van 1,5 hours: € 450,-* 

Intensive weekend or midweek – 10 hours: € 500,-* 

Intensive week – 25 hours: € 995,-*

Saturday training - 10 lessons of 4 hours: 995,-*

For in-company trainings request a quotation.


*Rates do not include textbooks and learning materials. You have tot take into account around 

€ 25,- tot € 45,- per training per person.


Boek een training of cursus